Sarah MacLean – Οι γοητευτικοί τυχοδιώκτες!

Γράφει για τη σειρά η Γιώτα Παπαδημακοπούλου, συγγραφέας – αρθρογράφος στο Μεγαλείο των Τεχνών
Η Sarah MacLean, στα 40 της χρόνια και με τέσσερις σειρές ρομαντικών ιστορικών μυθιστορημάτων στο βιογραφικό της, είναι μία από τις πλέον σύγχρονες πένες, μα και ανάμεσα σε εκείνες που ξεχωρίζουν σημαντικά στο είδος.

Η αγαπημένη μου σειρά όλων, με την υπογραφή της, είναι αυτή που ακούει στον γενικό τίτλο «Γοητευτικοί τυχοδιώκτες» και την οποία συστήνω με κλειστά μάτια καθώς πρόκειται για μια σειρά αρκετά διαφορετική, στη φιλοσοφία και στη δομή της, συγκριτικά με άλλες τις κατηγορίας της. Ναι μεν είναι εξαιρετικά ρομαντική, αλλά η συγγραφέας δεν έχει ως μοναδικό της σκοπό ν’ αναδείξει τον έρωτα και το πάθος μέσα από αυτήν, και το πώς μπορούν όλα αυτά να εξελιχθούν σε μια βαθιά αγάπη, αλλά τις ιδιαίτερες πλευρές -και ταυτότητες- που μπορεί να έχει ο ρομαντισμός.

Επιπλέον, αναδεικνύει τη δυναμική της γυναικείας φύσης όταν αυτή καλείται να μεγαλώσει, να καλλιεργηθεί, να εξελιχθεί, αλλά και να δείξει το πολλά της πρόσωπα, μέσα σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία, χωρίς να φοβάται να υψώσει το ανάστημά της -και τη φωνή της ενίοτε-, διεκδικώντας τα θέλω της κόντρα στα πρέπει των άλλων. Αξίζει να αναφέρουμε πως η συγγραφέας έχει γράψει πολλά δοκίμια τα οποία αναφέρονται στα φύλα και στους πολιτισμούς, αλλά και στη επιτελεστικότητα αυτών μέσα σε διαφορετικά, κατά συνθήκη, πλαίσια.

Η αγάπη της για τέτοιου είδους αναλύσεις, αλλά και η πίστη της στη δύναμη του γυναικείου φύλου, είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, τόσο μέσα από την ευρύτερη επαγγελματική της δράση, όσο και από τη συγγραφική προσέγγιση των έργων της. Για τη Sarah MacLean, η γυναίκα δεν είναι ένα πλάσμα αδύναμο. Ευάλωτο, ναι, αλλά σε καμία περίπτωση, έχοντας την ανάγκη ενός άντρα για να την προστατέψει, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απορρίπτει την ανάγκη της αγάπης που αυτός έχει να της προσφέρει. Ακριβώς σε αυτές τις γυναίκες αναφέρεται η MacLean και αυτές έχουν τα ηνία στις ιστορίες της, με την ίδια να έχει καταφέρει να δημιουργήσει άκρως σύγχρονους χαρακτήρες, τοποθετώντας τους σε ένα παλαιικό περιβάλλον που μπορεί θεωρητικά να μην τους ταιριάζει, όμως οι ίδιοι καταφέρνουν τα ταιριάξουν απόλυτα εκεί.

Έχει πλάσει, με άλλα λόγια, απόλυτα ρεαλιστικούς χαρακτήρες, τοποθετώντας τους σε ένα αταίριαστο κοινωνικό σκηνικό. Και είναι απόλαυση να διαβάζεις τις περιπέτειές τους και να ζεις τις προσωπικές τους στιγμές, είτε αυτές έχουν ρομαντική διάθεση, είτε διανθίζονται από το ιδιαίτερο και απολαυστικό χιούμορ της συγγραφέως. Η χημεία ανάμεσά τους είναι μοναδικά εκρηκτική, ο ερωτισμός βρίσκεται στα ύψη -όταν πρέπει και όσο πρέπει-, ενώ οι εκάστοτε συγκρούσεις των χαρακτήρων είναι τόσο ενδιαφέρουσα που διαβάζεις τη μία σελίδα μετά την άλλη, έχοντας μόνιμα ένα κολλημένο χαμόγελο στα χείλη σου.

Καλοδομημένοι διάλογοι με εντάσεις, μυστικά και αποκαλύψεις που σε ξαφνιάζουν, ψυχογραφήματα που σου επιτρέπουν να έχεις μια πλήρη, σφαιρική εικόνα των ανθρώπων και όσων σχετίζονται μαζί τους, είτε βρίσκονται στο πρώτο πλάνο της σκηνής είτε στα μετόπισθεν. Παράλληλα, η MacLean δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει ακόμα και στοιχεία μυστηρίου στις αφηγήσεις της, ξεφεύγοντας από τα τετριμμένα, προσφέροντάς μας λογοτεχνικά κείμενα που επιτυγχάνουν να εντείνουν την αγωνία μας όχι μόνο στα προβλεπόμενα επίπεδα, αλλά και σε άλλα που δεν θα φανταζόμασταν ποτέ.

Με απλά λόγια… μια σειρά που δεν πρέπει να χάσετε!

ΥΓ: Ανακαλύψτε τα τέσσερα βιβλία της σειράς. 

Αν σας άρεσε το άρθρο μας, μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To use reCAPTCHA you must get an API key from https://www.google.com/recaptcha/admin/create