Μπρίτζερτον ή αλλιώς… η σειρά-φαινόμενο του Netflix!

Η σειρά Μπρίτζερτον στο Netflix έχει ανέβει στην κορυφή παγκοσμίως. Η επιτυχία της, όμως, μόνο τυχαία δεν είναι.

Η σειρά έκανε πρεμιέρα τα Χριστούγεννα και έκτοτε έγινε το θέμα συζήτησης, ενώ ανέβηκε στην κορυφή. Ας μιλήσουμε, όμως, με αριθμούς και ας δούμε μερικά από τα επιτεύγματα της σειράς μέχρι στιγμής.

Μέσα σε λίγες ημέρες, ανέβηκε στη Νο1 θέση του Netflix όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά συνολικά σε 76 χώρες, ενώ σε άλλες βρίσκεται σταθερά στο top 10. Έχει προσεγγίσει συνολικά 63 εκατομμύρια νοικοκυριά, καθιστώντας την την 5η κορυφαία παραγωγή όλων των εποχών του Netflix. Με αυτά τα δεδομένα, ξεπέρασε και την τεράστια επιτυχία του The Queen’s Gambit!

Πολλοί παράγοντες συνετέλεσαν ώστε η Οικογένεια Μπρίτζερτον να συζητηθεί, να αγαπηθεί από τον κόσμο και τελικά να εξελιχθεί σε μια σειρά-φαινόμενο. Αρχικά, είναι βασισμένη στο πρώτο βιβλίο της κορυφαίας και βραβευμένης συγγραφέως ιστορικών ρομαντικών μυθιστορημάτων, Julia Quinn. H Julia Quinn μέσα σε τέσσερα χρόνια πήρε τρία βραβεία RITA (το πιο αναγνωρισμένο βραβείο ρομαντικής λογοτεχνίας), ενώ είναι πρώτη στην κατάταξη των πιο ευπώλητων συγγραφέων στους New York Times.

Παράλληλα, μετά την προβολή της σειράς στο Netflix, τα βιβλία της «εκτινάχτηκαν» και πάλι. Το πρώτο βιβλίο, ο Δούκας κι Εκείνη, στο οποίο είναι βασισμένη η σειρά, βρέθηκε στην κορυφή των best sellers των New York Times ενώ και τα πρώτα δύο βιβλία της έχουν ανέβει στον «θρόνο» των Amazon Charts.

 

Τη σειρά υπογράφουν ο Chris Van Dusen και η Shonda Rhimes, η δημιουργός της επιτυχημένης σειράς «Grey’s Anatomy». Όλα αυτά, μαζί με το καστ των ηθοποιών και τη σκληρή δουλειά, οδήγησαν σε αυτό το υπέροχο και επιτυχημένο αποτέλεσμα. Η σειρά έχει όλα τα χαρακτηριστικά που συναντάμε και στα μυθιστορήματα της Julia Quinn, ρομαντισμό, πάθος και χιούμορ, και όλα αυτά με μια σύγχρονη ματιά που σπάει κοινωνικά στερεότυπα και προκαλεί συζητήσεις.

Καθένα από τα 8 βιβλία της σειράς ακολουθεί την ιστορία ενός από τα μέλη της οικογένειας Μπρίτζερτον στην αναζήτηση της ευτυχίας και της αληθινής αγάπης.

Εδώ θα βρείτε όλη τη σειρά Οικογένεια Μπρίτζερτον της Julia Quinn.

Μπρίτζερτον Netflix

Αν σας άρεσε το άρθρο μας, μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To use reCAPTCHA you must get an API key from https://www.google.com/recaptcha/admin/create