Η υπέροχη Judith McNaught

Η Judith McNaught είναι μπεστ σέλερ συγγραφέας των New York Times και κάτι σαν θρύλος για το είδος του ρομαντικού μυθιστορήματος, όπως το γνωρίζουμε σήμερα. Τα συναρπαστικά βιβλία της έχουν κερδίσει τις καρδιές εκατομμυρίων αναγνωστών και έχουν μεταφραστεί σε τριάντα γλώσσες, ενώ σαράντα εκατομμύρια αντίτυπα των βιβλίων της κυκλοφορούν σε περισσότερες από 80 χώρες. Επίσης, ήταν η πρώτη γυναίκα παραγωγός ραδιοφωνικής εκπομπής στο CBS. 

Πριν καταφέρει να κάνει επιτυχία με τα βιβλία της και να αφοσιωθεί στη λογοτεχνία, είχε δουλέψει ως βοηθός σκηνοθέτη, βοηθός λογιστή σε εταιρεία μεταφορών και υπεύθυνη σε γραφείο εύρεσης εργασίας. Γνώρισε τον δεύτερο άντρα της, τον Michael «Mike» McNaught, ενώ εργαζόταν ως βοηθός σκηνοθέτη για ένα διαφημιστικό της General Motors και παντρεύτηκαν αφού ερωτεύτηκαν σφοδρά. Ο άντρας της τής χάρισε μια γραφομηχανή, την ενθάρρυνε να γράφει και στάθηκε στο πλευρό της όλα τα χρόνια που πολλοί εκδότες απέρριπταν τα χειρόγραφά της.

Εφτά χρόνια αφού ξεκίνησε να φτιάχνει τις ιστορίες της, το βιβλίο της «Whitney, My Love» (κυκλοφορεί στις 21 Νοεμβρίου από τις εκδόσεις μας) τάραξε τα νερά του ρομαντικού μυθιστορήματος και γνώρισε τεράστια επιτυχία στις ΗΠΑ. Η Judith θεω­ρείται η συγγραφέας που επαν-εφηύρε το είδος του ρομαντικού ιστορικού μυθιστορήματος, το οποίο αντλεί τη θεματολογία του από την Αγγλία και τη Σκοτία, ενώ διαδραματίζεται από τον Μεσαίωνα μέχρι και τον 19ο αιώνα. Άλλαξε πολλούς κανόνες που υπήρχαν και διαμόρφωσε ένα δικό της προσωπικό στιλ, που αγαπήθηκε από τους αναγνώστες και αντιγράφτηκε από τους συναδέλφους της.

Τα βιβλία της κατακτούν πλέον θέσεις στη φημισμένη λίστα best seller των New York Times και έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία. Η Judith έχει δύο παιδιά και ζει στο Τέξας, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει αφιερώσει χρόνο και ενέργεια στην αντιμετώπιση του γυναικείου αναλφαβητισμού.

Το πρώτο της βιβλία που μεταφράζεται στα ελληνικά, το πολυαγαπημένο «Εκεί που η καρδιά χτυπάει δυνατά» (στα αγγλικά: A Kingdom of Dreams) έχει σαράντα χιλιάδες αξιολογήσεις στο GoodReads και βαθμολογία 4,24 στα 5, κάτι που δείχνει τη διαχρονική επιρροή της Judith στο είδος του ρομαντικού ιστορικού μυθιστορήματος.

Λίγα λόγια για την υπόθεση:
Οι ετοιμασίες για τους γάμους του δούκα του Κλέιμορ και της ατίθασης Σκοτσέζας Τζένιφερ Μέρικ, κόρης του αρχηγού μιας σημαντικής σκοτσέζικης φατρίας, βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους. Ο δούκας του Κλέιμορ Ρόις Ουεστμόρλαντ, γνωστός και με το προσωνύμιο Λύκος, δεν ήταν ο άνθρωπος που είχε ονειρευτεί να παντρευτεί η Τζένιφερ. Αντιθέτως, ήταν αυτός που έπειτα από μια επιδρομή των ιπποτών του στην αγγλική ύπαιθρο την αιχμαλώτισε μαζί με τη θετή της αδελφή, την Μπρένα. Όμως οι δύο αυτοί όχι και τόσο διαφορετικοί χαρακτήρες, όπως αποδείχτηκε, ήρθαν κοντά και τελικά ερωτεύτηκαν.

Ο πατέρας της και λόρδος του Μέρικ θα βάλει το μίσος του για τον Ρόις πάνω από τα συναισθήματα που θα μπορούσε να τρέφει για την κόρη του, αδιαφορώντας αν θα καταστρέψει κάθε πιθανότητα ευτυχίας για εκείνη. Δεν θα διστάσει να καταφύγει σε σκευωρίες και θα την απαγάγει για να την κλείσει σε μοναστήρι τη νύχτα του γάμου της. Ο Ρόις όμως θα αντιληφθεί τα σκοτεινά του σχέδια και θα πάρει την Τζένιφερ –η οποία δεν έχει ιδέα για τις πράξεις του πατέρα της– για να την οδηγήσει στο κάστρο του.

Μπροστά στη νέα κατάσταση, ο πατέρας της θα φερθεί με δόλο και η Τζένιφερ θα αντιληφθεί καλύτερα την πραγματικότητα. Η Τζένιφερ θα πρέπει να επιλέξει: Θα επιστρέψει πάλι στον πατέρα της και τους ανθρώπους της φατρίας της ή θα μείνει κοντά στον άνθρωπο που αγαπά…

Ανακαλύψτε μια μοναδική συγγραφέα!

Αν σας άρεσε το άρθρο μας, μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To use reCAPTCHA you must get an API key from https://www.google.com/recaptcha/admin/create