Ποια είναι η Sherry Thomas;

Καλώς ορίζουμε την Sherry Thomas στις εκδόσεις μας και η χαρά μας είναι απερίγραπτη!

Η Sherry Thomas έρχεται να προστεθεί σε μια αγαπημένη λίστα συγγραφέων που υπηρετούν το ρομαντικό μυθιστόρημα και μας προσφέρουν δυνατές ιστορίες, πρωτότυπους πρωταγωνιστές, υπέροχα ταξίδια.

Η Sherry Thomas είναι best seller συγγραφέας της USA Today. Στόχος της ζωής της ήταν να γράφει το είδος των βιβλίων που απολαμβάνει περισσότερο. Ο κατάλογος είναι μεγάλος: Έχει κυκλοφορήσει ρομαντικά μυθιστορήματα, φαντασίας και μυστηρίου και τρία βιβλία εμπνευσμένα από τις πολεμικές τέχνες! Τα βιβλία της λαμβάνουν διθυραμβικές κριτικές και διακρίσεις από μεγάλα μέσα, όπως οι New York Times και το National Public Radio, με την ιστορική σειρά μυστηρίου «Lady Sherlock» να βρίσκεται στη λίστα NPR με τα καλύτερα βιβλία της χρονιάς.

Για δύο συνεχόμενες χρονιές, κέρδισε το βραβείο RITA για τα καλύτερα ρομαντικά ιστορικά μυθιστορήματα (για το Not Quite a Husband το 2010 και το His At Night το 2011).

«Το να γράφεις μια ιστορία δεν είναι σαν να σκαλίζεις σε μάρμαρο, ένα λάθος και το άγαλμά σου θα έμενε για πάντα χωρίς χέρι. Είναι πολύ περισσότερο σαν να φτιάχνεις αγγεία από πηλό: είναι εύπλαστο, προσαρμόζεσαι όσο προχωράς. Και οι αναγνώστες δεν μπορούν να καταλάβουν από το τελικό προϊόν πόσο άσχημο μπορεί να ήταν στο ενδιάμεσο», ανέφερε σε μια συνέντευξή της η συγγραφέας.

Όπως αναφέρει η ίδια, πάντα την γοήτευαν οι ρομαντικές ιστορίες, χωρίς να είναι η ίδια ρομαντική με την «παραδοσιακή» έννοια.

«Δεν νομίζω ότι η ρομαντική αγάπη είναι αρκετή για την ευτυχία, αλλά πρέπει να συνοδεύεται από σοφία, θάρρος, καλοσύνη, γενναιοδωρία, υπομονή, δέσμευση… και η λίστα συνεχίζεται. Έτσι, οι ιστορίες μου δεν αφορούν ακριβώς ανθρώπους που ερωτεύονται αλλά για το βάθος και τη δύναμη του χαρακτήρα τους προκειμένου να χειριστούν κάτι τόσο υπέροχο και δύσκολο όπως η αγάπη».

Η τριλογία του Λονδίνου
Η Sherry Thomas γράφει για ρομαντικές ιστορίες εποχής καθώς συνειδητοποίησε πως το τίμημα της αγάπης είναι πιο υψηλό με τους γάμους να αποτελούν μια μη αναστρέψιμη επιλογή και η φήμη να είναι ύψιστης σημασίας.

«Επομένως τα στοιχήματα είναι αντίστοιχα μεγαλύτερα. Με τα μεγαλύτερα διακυβεύματα έρχονται πιο έντονες συγκρούσεις. Και με τις πιο έντονες συγκρούσεις έρχονται πιο απορροφητικές ιστορίες», λέει η ίδια σε συνέντευξή της.

Η γραφή της είναι συχνά λυρική, πλούσια, γεμάτη μεταφορές ξυπνά αναμνήσεις και γεννά συναισθήματα. Η κάθε λέξη είναι προσεκτικά επιλεγμένη ενώ ο ρυθμός της παρασύρει και σαγηνεύει τον αναγνώστη.

Γράφει επίσης, για ηρωίδες που έχουν ελαττώματα, είναι αντισυμβατικές και δεν φοβούνται να παραβιάσουν ορισμένους κανόνες. Το πρώτο βιβλίο της σειράς, Κατά συνθήκη γάμος, περιέχει δυνατά θέματα για τεράστια πίεση που ασκούνταν στις γυναίκες τη Βικτωριανή εποχή προκειμένου να ανταποκριθούν στις υψηλές προσδοκίες με καταστροφικές συνέπειες τις περισσότερες φορές.

Κατά συνθήκη γάμος (The luckiest lady in London). 

Η Λουίζα Κάντγουελ είναι αποφασισμένη να παντρευτεί μέχρι το τέλος της σεζόν. Τα περιθώρια στενεύουν και πλέον γνωρίζει ότι ένας γάμος είναι η μοναδική ελπίδα για να γλιτώσει η οικογένειά της. Για εκείνη δεν υπάρχει τίποτα ρομαντικό στην ιδέα ενός γάμου.

Είναι απλώς μια συμφωνία.

Από την άλλη ο Φίλιξ Ρίβεντελ, ο μαρκήσιος του Ρένγουορθ, είναι ο πιο περιζήτητος γαμπρός του Λονδίνου. Θεωρείται από κάθε άποψη ο «Τέλειος Τζέντλεμαν». Οι υπόλοιποι άνδρες θέλουν να του μοιάσουν και οι γυναίκες να τον κατακτήσουν. Έχει χτίσει την τέλεια εικόνα. Πίσω όμως από αυτή τη βιτρίνα κρύβεται καλά μια πληγωμένη ψυχή, απέραντη θλίψη και μοναξιά.

Υπάρχει κάτι στη Λουίζα που τον μαγεύει. Και παρόλο που ο μαρκήσιος του Ρένγουορθ φαίνεται να είναι η ιδανική επιλογή για εκείνη, δεν τον εμπιστεύεται. Γεμάτη αμφιβολίες και ερωτηματικά, δέχεται την πρότασή του. Ο γάμος τους ξεκινά με επιφυλακτικότητα και δυσπιστία.

Ένας έρωτας δεν ήταν ποτέ στα σχέδια της Λουίζα, δεν μπορεί όμως και να παραβλέψει τα πρωτόγνωρα συναισθήματα που της γεννά ο Φίλιξ… Θα τολμήσει όμως να έρθει πιο κοντά στα πιο βαθιά του μυστικά με κίνδυνο να καταστραφεί η ίδια;

Όπως έχει παραδεχτεί η Sherry Thomas σε συνέντευξή της, εμπνεύστηκε την ιστορία από το Lord of Scoundrels, αλλά «όπως με τα περισσότερα πράγματα που κάνω είναι να αντλώ έμπνευση, να μην αντιγράφω το πρωτότυπο αλλά να το γέρνω τουλάχιστον 90 μοίρες προς κάποια κατεύθυνση».

«Άντλησα μεγάλη χαρά κατά τη διάρκεια της συγγραφής του», αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ η σειρά αποτελεί συνολικά από 3 βιβλία!

Διαβάστε επίσης: 

Άννα Καρένινα: Mία από τις μεγαλύτερες ερωτικές ιστορίες στην παγκόσμια λογοτεχνία

Αν σας άρεσε το άρθρο μας, μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To use reCAPTCHA you must get an API key from https://www.google.com/recaptcha/admin/create