Νόρα Ρόμπερτς, πώς είναι να εκπροσωπείς το ρομαντικό μυθιστόρημα;

Σίγουρα την γνωρίζεις και σίγουρα έχεις διαβάσει κάποιο μυθιστόρημά της (αν όχι, τότε σου προτείνουμε να το κάνεις άμεσα). Η Νόρα Ρόμπερς είναι η βασίλισσα του ρομαντικού μυθιστορήματος και δύσκολα κάποιος θα την εκτοπίσει από τον θρόνο της.

Κυκλοφορεί περίπου 5 μυθιστορήματα το χρόνο (συνολικά έχει κυκλοφορήσει περισσότερα από 200) κι ένα πουλήσει περισσότερα από 500 εκατομμύρια βιβλία παγκοσμίως. Η Forbes εκτιμά ότι η περιουσία της αγγίζει τα 390 εκατομμύρια δολάρια. Ως παιδί, η ίδια πίστευε πως όλοι μπορούν να δημιουργούν ιστορίες στο κεφάλι τους. Αλλά το να τις γράφει, ήταν τελικά πιο δύσκολο από όσο πίστευε. Τελικά, με σκληρή δουλειά, υπομονή κι επιμονή και μετά από απορρίψεις και απογοητεύσεις, κατάφερε να γίνει best seller των New York Times.

Γράφει ρομαντικά μυθιστορήματα για σχεδόν 20 χρόνια, αλλά σταδιακά οι ήρωές της εξελίσσονται. Οι γυναίκες πρωταγωνίστριες στα μυθιστορήματά της γίνονται ολοένα και πιο δυνατές και πιο ανεξάρτητες. Όλες έχουν δουλειά, δεν ανήκουν σε μια άλλη εποχή. Ψάχνουν για τον εαυτό τους και όχι για κάποιον άλλον. Και σίγουρα δεν έχουν εμμονή με τον γάμο. Oι ηρωίδες της έχουν φιλοδοξίες κι έχουν μια απίστευτη εσωτερική δύναμη. Η πειθαρχία της σε αυτό το είδος μυθιστορήματος, έκανε τη Νόρα Ρόμπερτς να θέσει γερά θεμέλια για την μετέπειτα καριέρα της, αν και η ίδια ήθελε πάντα να εντάξει το σασπένς στα βιβλία της. Και το έκανε με πολύ πετυχημένο τρόπο.

Νόρα Ρόμπερτς

«Μπορούσα να βρίζω!», ανέφερε η ίδια χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της προσθέτοντας πως η σχέση αποτελεί το κεντρικό θέμα στα βιβλία της, αλλά μπορεί να αναπτύξει περισσότερο τους χαρακτήρες, να τους εξελίξει, κάθε σκηνή δεν ήταν αναγκαίο να είναι ενιαία.

Το 1995 δοκίμασε κάτι καινούργιο. Κυκλοφόρησε το πρώτο βιβλίο από τη σειρά «Στον θάνατο», η οποία επίσης, έσπασε τα ταμεία! Αρχικά, όπως γνωρίζουμε τα κυκλοφόρησε με το ψευδώνυμο JD Robb μετά από παρότρυνση του εκδότη της. Η ίδια είχε βάλει στόχο να γεμίσει όλα τα βιβλιοπωλεία με βιβλία της….

Πώς τα καταφέρνει; Είναι κάτι που αγαπάει αλλά εκτός από αυτό είναι πολλά περισσότερα. Κάθε πρωί ξυπνάει γύρω στις 6, ξεκινάει να γράφει γύρω στις 8 και μέχρι το μεσημέρι. 6-8 περίπου ώρες σε καθημερινή βάση. «Δεν είναι ποτέ εύκολο. Και δεν πρέπει να είναι εύκολο. Αν ήταν εύκολο, θα το έκαναν όλοι. Είναι τέχνη, επιστήμη, δεξιότητες…», αναφέρει η συγγραφέας σε συνέντευξή της.

Όλοι τη γνωρίζουν ως τη βασίλισσα του ρομαντικού μυθιστορήματος κι έτσι θα την προσδιορίζουν όλη την υπόλοιπη ζωή της. Το αποδέχεται, αλλά αυτό που δεν της αρέσει είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζεται το «ρομαντικό» μυθιστόρημα… δηλαδή, μειονεκτικά. Αυτό που την μπερδεύει είναι πως τα αστυνομικά θεωρούνται ως είδος κάπως «ανώτερα» αλλά όσον αφορά στα ρομαντικά στα οποία παρουσιάζονται σχέσεις, ερωτικές ιστορίες, οικογένειες, συναισθηματικοί δεσμοί, όλα αυτά θεωρείται κατά κάποιον τρόπο από πολλούς, ότι δεν αξίζουν. Κι αυτό την ενοχλεί.

Νόρα Ρόμπερτς

Αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα για την Νόρα Ρόμπερτς είναι ότι σε μια εποχή που πολλοί συγγραφείς σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται για να πουλήσουν τα βιβλία τους, εκείνη αποτελεί ένα success story. Κάνει τα πράγματα με τον δικό της τρόπο, έχει χτίσει την καριέρα της με τους δικούς της όρους και λιγάκι αδιαφορεί όταν οι New York Times έχουν γράψει μόνο μια φορά για εκείνη. Τα νούμερα των πωλήσεων δίνουν την απάντηση, όπως και όλη η αγάπη που λαμβάνει από τον κόσμο.

Γράφει για αυτά που θέλει η ίδια να διαβάσει. Και σε όλα βάζει την ψυχή της.

Λίγα λόγια για τη σειρά «Στον θάνατο»

H σειρά «Στον Θάνατο» είναι επίσης Νο1 στην αντίστοιχη λίστα των New York Times. Στη φουτουριστική αυτή σειρά μυστηρίου και αγωνίας πρωταγωνιστεί η Ιβ Ντάλας, υπαστυνόμος στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Υόρκης με σκοτεινό παρελθόν. Παρότι αρχικά προοριζόταν για τριλογία, έπειτα από απαίτηση των αναγνωστών, που ζητούσαν επίμονα κι άλλες ιστορίες με την Ιβ και τον μυστηριώδη σύντροφό της Ρόαρκ, η σειρά συνεχίστηκε και μέχρι στιγμής αριθμεί περισσότερα από 47 βιβλία!

Γυμνές στον θάνατο (#1)

Νόρα Ρόμπερτς

Η τεχνολογία κυριαρχεί πλέον απόλυτα στον πλανήτη, η τεχνητή νοημοσύνη και οι μηχανές ορίζουν τις ζωές μας, ενώ οι πληροφορίες και τα δεδομένα συγκροτούν πλέον την ψηφιακή ταυτότητά μας. Όμως, η υπαστυνόμος Ιβ Ντάλας γνωρίζει πολύ καλά ότι οι πράξεις των ανθρώπων έχουν ως κινητήρια δύναμη ένα και μοναδικό πράγμα: το πάθος. Το πάθος σε κάθε του μορφή.

Όταν η κόρη ενός γερουσιαστή βρίσκεται δολοφονημένη, αποκαλύπτεται ο μίτος ενός υπόγειου εγκληματικού δικτύου με απρόβλεπτες πολιτικές προεκτάσεις. Καθώς η Ιβ ξεκινάει τις έρευνες, χάνεται όλο και βαθύτερα στον σκοτεινό λαβύρινθο της Ουάσινγκτον και έρχεται αντιμέτωπη με την προσωπικότητα του Ρόαρκ, ενός από τους πιο πλούσιους και με τη μεγαλύτερη επιρροή ανθρώπους στον πλανήτη.

Καθώς η δίνη των γεγονότων την παρασύρει προς το μέρος του, στο πίσω μέρος του μυαλού της αρχίζει να σχηματίζεται μια βεβαιότητα: ο Ρόαρκ είναι ο κύριος ύποπτος… Και αυτός που με τις διασυνδέσεις του έχει τις περισσότερες πιθανότητες να ξεφύγει από τη Δικαιοσύνη.

Διάσημες στον… θάνατο (#2)

Νόρα Ρόμπερτς

Νέα Υόρκη… Σε έναν κόσμο που η τεχνολογία μπορεί να αποκαλύψει τα μεγαλύτερα μυστικά και να ξεσκεπάσει τις πιο σκοτεινές προθέσεις, υπάρχει ακόμα ένα μέρος για να κρύψεις ένα έγκλημα: η καρδιά.

Μια γυναίκα βρίσκεται νεκρή στην άκρη ενός δρόμου υπό καταρρακτώδη βροχή. Μια άλλη μέσα στο πολυτελές διαμέρισμά της. Η υπαστυνόμος Ιβ Ντάλας δεν δυσκολεύεται να βρει τη σχέση ανάμεσα στα δύο θύματα: Και οι δύο ήταν όμορφες και εξαιρετικά πετυχημένες. Η λαμπερή ζωή τους μονοπωλούσε τις σελίδες των κουτσομπολίστικων περιοδικών, ενώ και ο κοινωνικός τους κύκλος από μακριά έμοιαζε με άσπιλο, πολύτιμο κόσμημα. Οι σχέσεις και αντιπαραθέσεις τους με ανθρώπους της εξουσίας δημιουργούν μια μακριά λίστα υπόπτων. Μια λίστα, όμως, που περιλαμβάνει κι έναν πολύ δικό της άνθρωπο…

Όποιο κι αν αποδειχθεί το τίμημα, η Ιβ Ντάλας είναι αποφασισμένη να βρει τον δολοφόνο. Όχι μόνο για να αποδοθεί δικαιοσύνη, αλλά και για να δώσει φωνή σε αυτές τις δύο γυναίκες.

Ανίκητες στον θάνατο (#3)

Νόρα Ρόμπερτς
Κυκλοφορεί στις 4 Νοεμβρίου 2020

H υπαστυνόμος Ιβ Ντάλας ανακαλύπτει έναν απίστευτο κόσμο, όπου η τεχνολογία μπορεί να δημιουργήσει τόση ομορφιά και νεότητα, που ωστόσο το πάθος και η απληστία μπορούν να τις καταστρέψουν.

Οι νέοι χαρακτήρες στο τρίτο βιβλίο της σειράς Στον Θάνατο, το μυστήριο, το δράμα και ο κίνδυνος που παραμονεύει θα σε κάνουν να νιώσεις μέρος της ιστορίας!

Από τις εκδόσεις μας κυκλοφορεί και η σειρά  «Όρκοι αγάπης» της Νόρα Ρόμπερτς

Επιχείρηση γάμος

Επιχείρηση γάμος

Το πρώτο βιβλίο της νέας σειράς Όρκοι αγάπης. Τέσσερις φίλες οργανώνουν στην εντέλεια την πιο σημαντική μέρα κάθε ζευγαριού. Σύντομα η Μακ θα μάθει να δημιουργεί τις δικές της αναμνήσεις…
Ρόδινες υποσχέσεις
Ο έρωτας παίζει παράξενα παιχνίδια και ίσως αυτός ο «κατάλληλος άνθρωπος» να βρίσκεται μπροστά της…
Η δοκιμασία της καρδιάς
Η Λόρελ είναι ερωτευμένη από τα παιδικά της χρόνια με τον αδερφό της κολλητής φίλης της, αλλά καταπνίγει τα θέλω της για να μη δημιουργηθούν επιπλοκές στη σχέση τους. Η μοίρα έχει όμως τα δικά της σχέδια.
Τώρα και για πάντα
Οι τέσσερις παιδικές φίλες, Μακένζι, Πάρκερ, Λόρελ και Έμα, έχουν στήσει την πιο επιτυχημένη εταιρεία διοργάνωσης γάμων, φροντίζοντας την κάθε λεπτομέρεια. Μάλιστα, οι τρεις από αυτές έχουν βρει τον έρωτα της ζωής τους και ετοιμάζονται να παντρευτούν, ενώ φαίνεται πως έχει έρθει η στιγμή να κλείσει ο κύκλος και να συμπληρωθεί το κουαρτέτο.
Αν σας άρεσε το άρθρο μας, μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To use reCAPTCHA you must get an API key from https://www.google.com/recaptcha/admin/create