Μπρίτζερτον: Μια σειρά- φαινόμενο βρίσκεται στην κορυφή

Ας ξεκινήσουμε με μια παραδοχή: Οι Μπρίτζερτον αποτελούν ένα φαινόμενο. Παγκόσμιο.

Στις 25 Μαρτίου η δεύτερη σεζόν έκανε πρεμιέρα στο Netflix και μέσα σε λίγες μέρες, ανέβηκε στην κορυφή ενώ είναι και πάλι στην επιφάνεια αποτελώντας το θέμα συζήτησης σε έναν καφέ με φίλους, στη δουλειά, στο γυμναστήριο, στο σπίτι.

Και όχι, τα παραπάνω δεν αποτελούν απλώς δική μας αίσθηση αλλά είναι πραγματικότητα. Ας δούμε, όμως, με αριθμούς μερικά από τα επιτεύγματα της δεύτερης σεζόν.

Πατώντας στα βήματα της πρώτης σεζόν και της τεράστιας επιτυχίας, η δεύτερη σεζόν ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Η δεύτερη σεζόν είναι βασισμένη στο βιβλίο ο Ιππότης που αγάπησε και παρακολουθούμε την ιστορία του Άντονι Μπρίτζερτον με την Κέιτ Σάρμα.

Η σειρά έκανε πρεμιέρα στις 25 Μαρτίου. Μέσα στις τρεις πρώτες ημέρες συγκέντρωσε πάνω από 193 εκατομμύρια ώρες τηλεθέασης παγκοσμίως (τον υψηλότερο χρόνο από οποιαδήποτε άλλη αγγλόφωνη σειρά του Netflix).

Ανέβηκε στην πρώτη θέση στις περισσότερες χώρες (και στην Αμερική) ενώ βρέθηκε στο top 10 σε συνολικά 93 χώρες.

Πολλοί παράγοντες συνετέλεσαν ώστε η Οικογένεια Μπρίτζερτον να συζητηθεί, να αγαπηθεί από τον κόσμο και τελικά να εξελιχθεί σε μια σειρά-φαινόμενο. Αρχικά, είναι βασισμένη στο πρώτο βιβλίο της κορυφαίας και βραβευμένης συγγραφέως ιστορικών ρομαντικών μυθιστορημάτων, Julia Quinn. H Julia Quinn μέσα σε τέσσερα χρόνια πήρε τρία βραβεία RITA (το πιο αναγνωρισμένο βραβείο ρομαντικής λογοτεχνίας), ενώ είναι πρώτη στην κατάταξη των πιο ευπώλητων συγγραφέων στους New York Times.

Η σειρά διαφοροποιείται σημαντικά από το βιβλίο, όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές λόγω αλλαγής του μέσου. Ωστόσο, η δημιουργός Σόντα Ράιμς δεν απογοήτευσε τους θεατές ενώ αποτύπωσε στην οθόνη τα βασικά στοιχεία που είχε ονειρευτεί η Julia Quinn: Μια ισχυρή οικογένεια ανώτερης τάξης, μυστικά και ίντριγκες, απογοητεύσεις και ρομαντισμό, τρυφερότητα  και τελικά την αληθινή αγάπη και ευτυχία, που αποζητούν ακόμη και οι πιο ανένδοτοι πρωταγωνιστές.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Julia Quinn «η δεύτερη σεζόν ήταν υπέροχη, όπως και η πρώτη», προσθέτοντας πως αυτό που της άρεσε περισσότερο ήταν οι οικογενειακές στιγμές. Και όπως πιστεύει και η ίδια, ένας από τους λόγους που οι αναγνώστες αγαπούν τους Μπρίτζερτον είναι ότι λατρεύουν αυτή την ατελή αλλά υπέροχη οικογένεια. «Οι σκηνές που παρακολουθούμε είναι πραγματικά υπέροχες», ανέφερε η συγγραφέας σε συνέντευξή της.

Μια από τις πιο αγαπημένες σκηνές της Julia Quinn.

Αναφορικά με τις διαφορές που παρουσιάζει η δεύτερη σεζόν από το δεύτερο βιβλίο, η Julia Quinn ανέφερε πως μπορεί να διαφέρουν οι διάλογοι ή οι σκηνές, ωστόσο οι χαρακτήρες παραμένουν απολύτως στο 100% πιστοί σε αυτό που είναι και στα βιβλία. Η συνολική σύγκρουση και η ιστορία παραμένουν ίδια, με ορισμένες προσθήκες αλλά και παραλείψεις. Έχουν προχωρήσει σε αλλαγές που οδηγούν τους αναγνώστες των βιβλίων σε μια νέα, υπέροχη ιστορία.

Για την Julia Quinn, βιβλία και σειρά αλληλοσυμπληρώνονται με τον καλύτερο τρόπο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο Ο Ιππότης που αγάπησε

Το 1814 µας υπόσχεται µία ακόµη σεζόν γεµάτη εκδηλώσεις. Όχι όµως, κατά την άποψη της γράφουσας, και για τον Άντονι Μπρίτζερτον, τον πιο αμφιλεγόμενο εργένη που δεν έχει δώσει δείγµατα ότι επιδιώκει τον γάμο. Και στ’ αλήθεια, γιατί να το κάνει;

Η Κοινωνική Στήλη της Λαίδης Γουίσλνταουν, Απρίλιος 1814

Αυτή τη φορά οι συγγραφείς των σκανδαλοθηρικών εφημερίδων έπεσαν έξω. Ο Άντονι Μπρίτζερτον όχι µόνο αποφάσισε να παντρευτεί – αλλά έχει επιλέξει και σύζυγο! Το µόνο εµπόδιο είναι η µεγαλύτερη αδελφή της µνηστής του, η Κέιτ Σέφιλντ, η πιο ενοχλητική γυναίκα που µπορεί κανείς να συναντήσει σε µια λονδρέζικη αίθουσα χορού. Η ραδιούργα Κέιτ εξοργίζει τον Άντονι µε την αποφασιστικότητά της να διαλύσει τον αρραβώνα, µα όταν κλείνει τα µάτια του τη νύχτα, εκείνη εμφανίζεται στα δαιδαλώδη όνειρά του…

Σε αντίθεση µε ό,τι πιστεύουν οι συντηρητικές μανάδες, η Κέιτ είναι βέβαιη ότι οι µετανιωµένοι γυναικάδες δεν γίνονται οι καλύτεροι σύζυγοι. Είναι αποφασισµένη να παλέψει με τους κανόνες και να προστατέψει την αδελφή της, αγνοώντας όμως τη δική της ευάλωτη πλευρά. Όταν συνειδητοποιεί τις ενδόμυχες σκέψεις της είναι αργά και κάθε της δράση από εδώ και πέρα είναι καταδικασμένη να προκαλέσει αναπάντεχη αντίδραση…

Αγάπη δεν είναι να φοβάσαι μην τα χάσεις όλα.

Αγάπη θα πει να βρεις κάποιον που συμπληρώνει την καρδιά σου και σε κάνει τον καλύτερο άνθρωπο που έχεις ποτέ φανταστεί.

Υ.Γ. 1. Αν δεν έχεις δει τη δεύτερη σεζόν, ετοιμάσου για μαραθώνιο στο Netflix.

Υ.Γ.2. Ανακαλύψτε εδώ όλα τα βιβλία της σειράς Οικογένεια Μπρίτζερτον

Αν σας άρεσε το άρθρο μας, μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To use reCAPTCHA you must get an API key from https://www.google.com/recaptcha/admin/create