Συνάντηση με μια Μπρίτζερτον

Η δεύτερη σεζόν της Οικογένειας Μπρίτζερτον που όλοι ανυπομονούσαμε να έρθει κάνει πρεμιέρα 25 Μαρτίου και…δε ξέρουμε για εσάς αλλά εμείς μετράμε τις μέρες αντίστροφα!

Μέχρι τότε μια νέα ιστορία έρχεται να μας ταξιδέψει…

Γνωρίστε την δυναμική Μπίλι Μπρίτζερτον!

Είναι η μεγαλύτερη κόρη του Ιπποκόμη Μπρίτζερτον, φοράει παντελόνια, ιππεύει το άλογο της σαν αγόρι και φροντίζει τα κτήματα του πατέρα της όσο ο μικρός της αδελφός Έντμουντ φοιτά στο Ίτον.

Σας θυμίζει κάτι το όνομα Έντμουντ;

Οι πιο διαβασμένοι καλά μαντέψατε…είναι ο εκλιπών πατέρας της Οικογένειας Μπρίτζερτον που όλοι ξέρουμε και αγαπήσαμε! Η Μπίλι, λοιπόν, (ψευδώνυμο του Σιμπίλα) είναι η μεγάλή του αδερφή.

Η Julia Quinn ήθελε πολύ να γράψει για την προηγούμενη γενιά της οικογένειας και να αφηγηθεί και τις δικές τους ιστορίες. Ξεκίνησε να γράφει το Συνάντηση με μια Μπρίτζερτον λίγο αφότου τελείωσε το όγδοο βιβλίο της σειράς, Και ζήσαν αυτοί καλύτερα.

Όμως λόγω του ότι ο Έντμουντ πεθαίνει πολύ νέος, δεν άντεχε να γράψει για αυτόν και τη Βάιολετ (γνωστή σε εμάς ως Λαίδη Μπρίτζερτον από τα βιβλία της σειράς). Για αυτό αποφάσισε η νέα σειρά βιβλίων της να εστιάσει στη γειτονική οικογένεια των Μπρίτζερτον, τους Ρόκσμπι.

Οι  Ρόκσμπι και οι Μπρίτζερτον είναι γείτονες και πολύ καλοί φίλοι εδώ και γενιές, σχεδόν οικογένεια θα έλεγε κανείς. Όλοι ευελπιστούν ότι μια μέρα η Μπίλι Μπρίτζερτον θα παντρευτεί κάποιο από τα αδέρφια Ρόκσμπι και οι δύο οικογένειες θα ενωθούν και επίσημα.

Όμως η Μπίλι δεν είναι μια συνηθισμένη γυναίκα της εποχής της. Είναι ατίθαση, αντισυμβατική και δεν έχει καμία απολύτως βλέψη να παντρευτεί, για αυτό και αρνήθηκε κατηγορηματικά να ολοκληρώσει το «ντεμπούτο» της στο Λονδίνο (την εποχή εκείνη οι γυναίκες της Αριστοκρατίας προετοίμαζαν την επίσημη εμφάνιση τους στην υψηλή κοινωνία όταν έφταναν σε ηλικία γάμου).

Μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι η Μπίλι θα ήταν περιφανή για την ανιψιά της Ελοϊζ Μπρίτζερτον που δεν έχει τίποτα να της ζηλέψει στο μπρίο και στο επαναστατικό πνεύμα!

Ρόκσμπι

Πότε όμως διαδραματίζεται η ιστορία του βιβλίου;

Μπορεί η ιστορία να είναι προϊόν μυθοπλασίας αλλά η ιστορική περίοδος στην οποία διαδραματίζεται είναι υπαρκτή. Το βιβλίο τοποθετείται περίπου στο 1779 κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βρετανίας με τις νεοσύστατες αμερικανικές αποικίες.

Οι τρείς βασικοί ήρωες είναι η Μπίλι Μπρίτζερτον, ο μεγαλύτερος γιoς των Ρόκσμπι ο οποίος πρόκειται να κληρονομήσει και τον τίτλο του Κόμη και ο αδερφός του Άντριου ο οποίος υπηρετεί στο Βασιλικό στόλο του Βρετανικού Ναυτικού και βρίσκεται το διάστημα εκείνο στο σπίτι του με αναρρωτική άδεια καθώς έχει σπάσει το χέρι του. Δε γνωρίζουμε πόσο ρεαλιστικό θα ήταν να δοθεί σε έναν αξιωματικό μια αναρρωτική άδεια για αυτό το λόγο, αλλά μιας και ο Άντριου παραμένει γιος Κόμη (και ας μην είναι διάδοχος) θα θεωρήσουμε ότι μπορεί να είχε κάποια εύνοια!

H σειρά Ρόκσμπι αποτελείται συνολικά από 4 βιβλία. 

Το πρώτο βιβλίο της σειράς:

Ρόκσμπι

Υ.Γ. Ανακαλύψτε όλη την Οικογένεια Μπρίτζερτον εδώ!

Μπρίτζερτον Netflix

Αν σας άρεσε το άρθρο μας, μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To use reCAPTCHA you must get an API key from https://www.google.com/recaptcha/admin/create