Τι κάνει τις ιστορίες της Mia Sheridan να ξεχωρίζουν;

Συστήθηκε στο ελληνικό κοινό μέσα από τη Φωνή του Τοξότη κι έκτοτε έχει μπει στη λίστα με τις αγαπημένες μας συγγραφείς.

Η Mia Sheridan είναι best seller συγγραφέας των New York Times, USA Today και Wall Street Journal. Το πάθος της είναι να δημιουργεί μοναδικές ιστορίες αγάπης για ανθρώπους που είναι γραφτό να είναι μαζί. Πρόκειται για σύγχρονες ιστορίες που μας δημιουργούν δυνατά συναισθήματα και έντονες εικόνες που παίζουν στο μυαλό μας ακόμη κι όταν κλείνουμε το βιβλίο.

Μετά τη Φωνή του Τοξότη, ακολούθησαν κι άλλα μυθιστορήματα όπως το πολύ αγαπημένο η Ορμή του Ταύρου, το Για να μην πληγωθώ, Η καρδιά και η Ψυχή του Υδροχόου, Ο όρκος του Ζυγού και η αλήθεια του Σκορπιού.

Όλα τα βιβλία είναι αυτόνομα και διαβάζονται ανεξάρτητα το ένα από το άλλο. Μοναδική εξαίρεση η διλογία «Η καρδιά του Υδροχόου» και «Η ψυχή του Υδροχόου», μια ιστορία  του καλού ενάντια στο κακό, του φόβου ενάντια στη γενναιότητα και της αλήθειας ότι η αγάπη πάντα θα φωτίζει ακόμα και το πιο σκοτεινό μέρος.

Η Mia Sheridan γράφει για τις ανθρώπινες σχέσεις και την πολυπλοκότητά τους. Καμία σχέση δεν είναι απλή. Αλλά σύμφωνα και με τη συγγραφέα, κανένα μάθημα δεν είναι πιο δυνατό, από τις σχέσεις, τις λάθος αποφάσεις που μπορεί να πάρεις και το να ζεις με τις συνέπειές τους.

Mia Sheridan

Αλλά είναι οι ρομαντικές σχέσεις εκείνες που μπορεί να σε οδηγήσουν στην προσωπική ανάπτυξη, βοηθώντας σε να ανακαλύψεις το ποιος είσαι, πού είσαι πρόθυμος να υποχωρήσεις και τι είσαι πρόθυμος να ανεχτείς και τελικά να συνειδητοποιήσεις πως το να χάσεις τον εαυτό σου για κάποιον άλλον ή για τη σχέση δεν θα σε οδηγήσει στην ευτυχία.

Τα ρομαντικά μυθιστορήματα της Mia Sheridan με αρκετά στοιχεία ρεαλισμού, αποδεικνύουν πως καμία σχέση δεν είναι εύκολη. Θα περάσεις από την απόγνωση στην ελπίδα, από τον πόνο και τη συγχώρεση μέχρι να βιώσεις τη βαθιά, ουσιαστική και λυτρωτική αγάπη.

Γιατί εμείς είμαστε από αυτούς που θέλουν να πιστεύουν πως υπάρχει. Και πώς μια τέτοια αγάπη σου αξίζει. Οι ιστορίες της λοιπόν, άλλες φορές μας φέρνουν δάκρυα στα μάτια, άλλες φορές κάνουν την καρδιά μας να χτυπάει δυνατά, κι άλλες σχηματίζουν ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη μας.

Έτσι κι αλλιώς, ορισμένες ιστορίες της ή μέρος αυτών, θα μπορούσαν να είναι αληθινές. Σε μια παλαιότερη συνέντευξή της, η Mia Sheridan είχε αναφέρει πως εμπνέεται από την καθημερινή ζωή, η έμπνευση έρχεται από παντού, από μια τυχαία σκέψη, ένα τραγούδι ή μια συζήτηση που άκουσε σε ένα εστιατόριο.

Αν έχεις διαβάσει τα βιβλία της Mia Sheridan, ξέρεις ακριβώς σε τι αναφερόμαστε. Κι αν δεν τα έχεις διαβάσει, σου το προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Η φωνή του Τοξότη

Όταν η Μπρι Πρέσκοτ φτάνει στη μικρή παραλίμνια πόλη του Πίλιον, ελπίζει –ενάντια σε κάθε λογική– ότι αυτό θα είναι το μέρος όπου επιτέλους θα βρει την ηρεμία και τη γαλήνη που τόσο απεγνωσμένα αναζητά. Την πρώτη της ημέρα εκεί, θα συναντήσει τυχαία τον Άρτσερ Χέιλ, έναν απομονωμένο άντρα που τον τρώει η δική του δυστυχία. Έναν άντρα που για όλους τους υπόλοιπους είναι σαν να μην υπάρχει.

Αν και η Μπρι προσπαθεί να τον προσεγγίσει, εκείνος έχει μείνει μόνος τόσο πολύ καιρό, ώστε ακόμα και η παρουσία ενός άλλου ανθρώπου κοντά του τον τρομάζει. Όμως στο νέο ξεκίνημά της η Μπρι δεν πρόκειται να τα παρατήσει τόσο εύκολα.

Η Φωνή του Τοξότη είναι η ιστορία μιας γυναίκας αλυσοδεμένης στην ανάμνηση μιας εφιαλτικής νύχτας και ενός άντρα που κρατά στα χέρια του το κλειδί για την απελευθέρωσή της. Ταυτόχρονα είναι η ιστορία ενός σιωπηλού άντρα που ζει με έναν ανείπωτο πόνο και μιας γυναίκας που θα τον βοηθήσει να ξαναβρεί τη φωνή του.

Η ορμή του Ταύρου

Η Τενλί Φέιλιν παλεύει να επιβιώσει κάθε μέρα στη μικρή, φτωχική πόλη στην οποία ζει με την αδερφή της και την ψυχικά διαταραγμένη μητέρα της. Κάποτε η πόλη άκμαζε λόγω των διπλανών ορυχείων, αλλά πλέον βρίσκεται σε άθλια κατάσταση – ένα τέλμα που καταπίνει τους ανθρώπους και τα όνειρά τους. Το μόνο που δίνει δύναμη στην Τενλί είναι η ευκαιρία να κερδίσει τη μοναδική υποτροφία για πανεπιστήμιο, που προσφέρει η εταιρεία των ορυχείων. Αν είναι η πιο άξια, θα ξεφύγει από τις δυσκολίες και τη μιζέρια, και ίσως καταφέρει να βοηθήσει και τους δικούς της.

Μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά, ο μοναχικός και λιγομίλητος Κίλαντ Μπάρετ μένει κι αυτός σε παρόμοιες συνθήκες και παλεύει να είναι εκείνος που θα κερδίσει την υποτροφία, για να αποδράσει από την πόλη που τόσο τον έχει πονέσει.

Και οι δύο είναι αποφασισμένοι να μη συνάψουν δεσμούς με τίποτα και με κανέναν και να επικεντρωθούν στον στόχο τους. Έρχεται, όμως, μια στιγμή που θ’ αλλάξει τα πάντα. Τι συμβαίνει όταν μόνο ένας από τους δύο κερδίζει; Όταν μόνο ο ένας θα μπορέσει να δραπετεύσει; Και τι θα απογίνει αυτός που θα μείνει πίσω στο τέλμα;

Για να μην πληγωθώ

Μια γυναίκα πληγωμένη…
Η Κρίσταλ γνωρίζει εδώ και καιρό ότι η αγάπη φέρνει μόνο πόνο. Έχει καταλήξει ότι το να μη νιώθει τίποτα, να αποδιώχνει όλα τα συναισθήματα, είναι πολύ καλύτερο από το να πληγωθεί και πάλι. Για να προστατέψει την καρδιά της έχει χτίσει ένα ψηλό κι αδιαπέραστο τείχος, που σε κάθε ευκαιρία συντηρεί με την καχυποψία που τρέφει για τους άντρες. Μέχρι στιγμής στη ζωή της όλοι ήθελαν μόνο να πάρουν από εκείνη και να μη δώσουν τίποτα.

Ένας άντρας που διψάει για σωτηρία…
Είναι τότε που ο Γκάμπριελ Ντάλτον μπαίνει αναπάντεχα στη ζωή της κι η Κρίσταλ αναγκάζεται να παραδεχτεί ότι τον περιβάλλει μια ευγενική και καλοσυνάτη αύρα. Και, αν και γνωρίζει πολύ καλά το τίμημα, ανακαλύπτει ότι σταδιακά την ελκύει. Η ήρεμη δύναμή του διαπερνά το τείχος της και η ευγενική υπομονή του την κάνει να αμφισβητήσει τις πεποιθήσεις της. Πλέον, τη βασανίζει μόνιμα ένα ερώτημα: Κι αν αποδειχθεί σαν τους άλλους;
Μόνο η αγάπη μπορεί να φτιάξει μια καρδιά που έχει γίνει κομμάτια…

Η Κρίσταλ και ο Γκάμπριελ δεν φαντάζονταν ποτέ ότι η ζωή, που τους είχε πάρει τα πάντα, θα τους χάριζε μια τόσο βαθιά και γεμάτη νόημα αγάπη. Μόνο που το πεπρωμένο τους ποτέ δεν ακολουθούσε εύκολα μονοπάτια. Από εδώ και πέρα η επιλογή είναι δική τους: Θα μείνουν προσκολλημένοι στο γνώριμο παρελθόν για να προφυλάξουν τους εαυτούς τους ή θα σπάσουν τα καλούπια τους για να ξεκινήσουν και πάλι από την αρχή;

Η καρδιά του ΥδροχόουΗ ψυχή του Υδροχόου

Υπάρχει ένα μέρος στη σύγχρονη Αμερική χωρίς ηλεκτρισμό, χωρίς ύδρευση και χωρίς καμία από τις ανέσεις που οι περισσότεροι θεωρούμε δεδομένες. Σε αυτό το μέρος δεν υπάρχει χώρος για όνειρα, δεν υπάρχει χώρος για να εκφράσεις τον εαυτό σου, δεν υπάρχει καμία ανοχή στη φιλοδοξία.

Σε αυτό το μέρος ζει ένα αγόρι με την καρδιά ενός μαχητή. Είναι δυνατό και πιστό, και φροντίζει την οικογένειά του με αξιοπρέπεια και τιμή. Κανονικά αυτά θα ήταν αρκετά για να έχει μια φυσιολογική ζωή. Αυτό το αγόρι όμως τολμά να ονειρευτεί πέρα από τον ορίζοντα.

Σε αυτό το μέρος υπάρχει κι ένα κορίτσι με την καρδιά του γεμάτη κουράγιο. Για την οικογένειά της, η Ίντεν είναι η ενσάρκωση της υποταγής και της καρτερικότητας, άρα η ενσάρκωση της τελειότητας. Ωστόσο εκείνη τολμά να θελήσει όσα της έχουν πει ότι ποτέ δεν μπορούν να γίνουν δικά της.

Δύο άνθρωποι, που θα σε κάνουν να πιστέψεις πραγματικά στην αγάπη άνευ όρων, καλούνται να δώσουν άλλη μία ευκαιρία, να ανακαλύψουν ο ένας τον άλλον και να ξεπεράσουν το παρελθόν. Θα τα καταφέρουν;

Η αλήθεια του Σκορπιού

Γκρέις Χάμιλτον, μια γυναίκα που είχε τα πάντα προγραμματισμένα: Ήξερε ακριβώς τι ζητούσε απ’ τη ζωή της και πετύχαινε τους στόχους της. Ποτέ δεν επέτρεψε στον εαυτό της να βγει εκτός ορίων και ποτέ δεν αναρωτήθηκε τι πραγματικά επιθυμούσε.

Μέχρι που εμφανίστηκε εκείνος…
Κάρσον Στίνγκερ, ένας άντρας που ποτέ δεν ακολουθούσε τους κανόνες, εκτός από τους δικούς του. Εργαζόταν στη βιομηχανία της διασκέδασης και δεν τον ένοιαζε τι σκέφτονταν οι άλλοι. Ζούσε την κάθε μέρα. Γνώριζε τι ζητούσαν οι γυναίκες από εκείνον και θεωρούσε πως μόνο αυτό είχε να τους προσφέρει.

Μέχρι που εμφανίστηκε εκείνη…
Όταν οι συνθήκες τούς ανάγκασαν να βρεθούν στον ίδιο χώρο, αυτοί οι δύο τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους άνθρωποι ξεκίνησαν μια ουσιαστική συζήτηση. Δεσμεύτηκαν να περάσουν μαζί ένα Σαββατοκύριακο. Μετά από αυτό, τίποτα δεν ήταν ίδιο.

Ορισμένες φορές είναι γραφτό να συναντήσεις συγκεκριμένους ανθρώπους στη ζωή σου για να ανακαλύψεις τον ίδιο σου τον εαυτό.

Ο όρκος του Ζυγού

Η Κίρα Νταλέρ βρίσκεται σε απόγνωση… Με λίγα χρήματα και ακόμα λιγότερες επιλογές, η έξυπνη και δραστήρια νεαρή κοπέλα πρέπει να ανακαλύψει ξανά τον εαυτό της. Γνωστή για τη γενναιοδωρία της και την παρορμητική φύση της, επινοεί ένα σχέδιο επιβίωσης. Ίσως το πιο εξωφρενικό από όλα. Ο Γκρέισον Χόθορν έχει αρχίσει να χάνει τις ελπίδες του…

Ορισμένα εμπόδια στη ζωή είναι δύσκολο να ξεπεραστούν. Και η προδοσία είναι ένα από αυτά. Με περιορισμένους πόρους, ο Γκρέισον προσπαθεί να αναστήσει τον αποτυχημένο οικογενειακό αμπελώνα. Άλλωστε, το έχει ορκιστεί στον εαυτό του. Μέχρι που μια νεαρή γυναίκα μπαίνει στο γραφείο του με μια παράξενη, απροσδόκητη πρόταση. Είναι αδύνατον να της αρνηθεί.

Ό,τι ξεκινάει ως μια επιχειρηματική συμφωνία εξελίσσεται σε κάτι μεγαλύτερο ανάμεσα στην προκλητική και ανεξάρτητη Κίρα και στον άπληστο Γκρέισον, που θέλει περισσότερα για τον εαυτό του. Και καθώς τα θέλω τους συγκρούονται και η έλξη ανάμεσά τους είναι αναπόφευκτη, θα συνειδητοποιήσουν ότι το παρελθόν τούς καταδιώκει. Και σίγουρα το ψέμα και η απάτη δεν οδηγούν σε ένα ευτυχισμένο τέλος.

Διαβάστε επίσης: 

Νόρα Ρόμπερτς, πώς είναι να εκπροσωπείς το ρομαντικό μυθιστόρημα;

Αν σας άρεσε το άρθρο μας, μοιραστείτε το!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To use reCAPTCHA you must get an API key from https://www.google.com/recaptcha/admin/create